Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Terrassa
Sábado, 18 Abril, 2015
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Terrassa
XSP Terrassa

Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa se integra en la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. La Plataforma reune a diversos partidos,entidades y movimientos sociales con un único objetivo; acabar con el fascismo en nuestras calles y eliminar el racismo. 

Este es el manifiesto leido durante el acto de presentación del sábado 18 de abril.

Unitat contra el feixisme i el racisme

Avui estem contentes de presentar públicament l’Assemblea de UCFR Terrassa i veure la resposta dels veïns i les veïnes de la ciutat a la convocatòria del nostre acte de presentació. Tot i així, no volem celebrar el que entenem com la necessària organització i mobilització popular que és concreta en un moviment de resposta davant de la creixent amenaça del racisme i el feixisme a Terrassa, als Països Catalans i arreu del sud d’Europa. Per això ens organitzarem i ens mobilitzarem com a antifeixistes, perquè el feixisme avança si no se’l combat. 

L’auge dels nous feixismes comença amb el rerefons de la crisi capitalista, legitimant la desigualtat i la misèria a la que ens porta aquest sistema injust i inhumà, al plantejar que  l’origen determina els drets de les persones . Volen confondre les causes reals de la crisi sistèmica que vivim, fent dels migrants  un enemic exterior i fomentant la por, la xenofòbia i l’odi cap a l’altre. Nosaltres, davant del racisme i el feixisme, construïm la solidaritat de classe i entre els pobles, perquè d’aquí o de fora som classe treballadora.

Ens preocupa l’augment d’aquestes idees feixistes, però ens preocupa especialment  com aquestes es concreten en els nostres barris i ciutat, al carrer i a les institucions.

A l’espai públic, les agressions racistes i feixistes són presents al dia a dia de la nostra societat. No oblidem Guillem Agulló, Sònia Rescalvo, Carlos Palomino o Josep M Isanta, assassinats en mans del feixisme en les darreres dècades. No oblidem tampoc totes les cares desconegudes que han patit totes les formes de violència racista i feixista, generada per grups organitzats a casa nostra com AN, MSR o espais com el Casal Tramuntana que actuen amb total impunitat.

Altres nous feixismes, eviten deixar-se veure amb uniformes i en marxes militars. Prefereixen anar amb tratge i dir que són demòcrates respectables, però les seves accions i declaracions deixen clar que són organitzacions feixistes. A l’Estat espanyol i als Països Catalans, l’extrema dreta pren diferents formes, des de les restes del franquisme fins a nous grups inspirats en els nazis. Però també la dreta conservadora com el PP o C’s contribueixen al discurs de la por i l’odi, fent demagògia amb el terrorisme, o criminalitzant els migrants titllant-los de “persones il·legals” i proposant la seva expulsió.

A Catalunya “Plataforma per Catalunya” (PxC) i altres grups organitzats  Volen convertir les institucions en altaveus de l’odi i la por, i el carrer en el seu espai d’impunitat i violència racista.

Aquests partits i tota l’estructura política de l’Estat Espanyol també són responsables de diverses formes de discriminació i racisme en la seva expressió institucional: Els CIE’s en són l’exemple més clar, on centenars d’immigrants són empresonats per la seva única condició de migrants.  I ho són també les redades policials, la devolució en calent regulada per la Llei Mordaça, i les dificultats per accedir a la sanitat pública.

 L’exemple que ens dona Grècia amb el cas de la feixista Alba Daurada, ens demostra que no ens podem prendre aquest assumpte amb desinterès ni frivolitat. El feixisme i el racisme representen una amenaça real a la nostre societat que no passarem per alt. No deixarem avançar cap expressió feixista ni racista als nostres barris i ciutats.

Per frenar l’avenç del feixisme, proposem la construcció d’un moviment contra el racisme i l’extrema dreta. Avui necessitem compromís per impulsar un moviment popular, capaç de connectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el teixit associatiu i els moviments socials d’arreu, per convocar àmplies protestes i actes populars.  Prenem el relleu i la memòria dels nostres avis i avies  en la defensa dels drets i les llibertats i en la lluita que van abanderar al 1936 per aturar el feixisme.

Totes les persones som iguals en quant a drets i llibertats, per això apostem sense por, per una societat de tolerància i solidaritat, on sigui possible la convivència en la diversitat com una forma d’enriquiment comunitari.  Defensem la plena ciutadania, que l’entenem com l’emancipació de totes les persones en tant que subjectes polítics, socials i culturals.

Cap espai públic per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup feixista!
No deixem que fomentin el seu odi pels nostres carrers i els nostres barris!
No deixem que aprofitin les eleccions per impulsar la xenofòbia!
Unim-nos contra el feixisme i el racisme!
Mai més enlloc conta ningú,
No passaran!