El 24M derrota Plataforma per Catalunya: La lluita continua

Terrassa
Sábado, 30 Mayo, 2015
Unitat Contra el  Feixisme i el Racisme, XSP Terrassa
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, XSP Terrassa

Des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) volem posar en valor el que per nosaltres és la gran notícia dels resultats de les eleccions municipals del passat diumenge 24 de maig: la derrota de Plataforma per Catalunya (PxC).

El partit feixista partia d’uns bons resultats en els comicis de 2011, on havia obtingut fins a 67 regidories en 39 municipis, fruit de 65.905 vots, el 2,3% del total de vots emesos a Catalunya. Enguany, PxC ha sofert una caiguda en picat, ha obtingut vuit edils en cinc municipis, ha perdut pel camí més de 38.500 vots i ha baixat en percentatge de vots fins a un residual 0,88% del total. La trompada de PxC és transversal en les quatre demarcacions del Principat, on l’escombrada de regidories, vots i percentatge de representació és general en totes les localitats on gaudia de representants i també en les que havia obtingut vots en les darreres eleccions.

Més enllà de desavinences, de despropòsits interns esperpèntics i de lluites d’egos que han provocat diferents escissions, un dels factors que ha contribuït a aquesta derrota de Plataforma per Catalunya és l’increment de la participació. Observem com, de forma molt majoritària, en els municipis on PxC ha desaparegut del consistori, l’assistència a les urnes s'ha incrementat. Mentre que allà on ha mantingut o obtingut representació, la participació ha disminuït (Sant Miquel de Fluvià -7,77%; Abrera -5,67%; Salt -2,32%) o bé ha crescut de forma imperceptible (Mataró 0,61%; El Vendrell 0,52%). Així, podem concloure que la participació i la implicació de la ciutadania és un antídot contra el feixisme i el racisme.

Seguint aquest mateix raonament, un altre dels aspectes que sens dubte ha estat determinant per a la desaparició generalitzada d’aquest partit dels Ajuntaments ha estat la lluita unitària sostinguda arreu del territori. La feina feta per UCFR, en especial pels seus grups locals i totes les entitats i persones que en formen part, ha contribuït a aportar informació sobre quina és la ideologia de PxC i dels seus representants, amb campanyes com “No votis feixista!: #NovotisPxC” o la signatura de la “Declaració de les candidatures contra el feixisme i la xenofòbia”. Aquest fet ens confirma que no totes les persones que els havien votat en el passat són feixistes, sinó que existia una manca d’informació sobre què hi ha darrera la careta populista d’aquesta formació discriminatòria. Constatem que, a més informació menys vot feixista, per tant continuarem treballant en aquesta direcció.

Una vegada més ens reafirmem en la creença que la millor forma de combatre el feixisme i el racisme no és ignorar-lo sinó afrontar-lo i lluitar de forma unitària per eradicar-lo. En trobem alguns exemples en les grans campanyes dutes a terme a comarques com l’Anoia, la Garrotxa, Osona, Baix Llobregat, Barcelonès i Baix Penedès, per citar-ne algunes, d’on el feixisme ha desaparegut dels Ajuntaments o bé ha vist reduïda considerablement la seva representació.

No volem deixar de denunciar que partits establerts institucionalment, com el Partit Popular, adopten fórmules publicitàries i posicionaments propis de partits manifestament feixistes i racistes per tal de no perdre vots de certs col·lectius davant d’aquestes formacions i guanyar-ne de nous. Utilitzant, sense cap mena d’escrúpol, els valors democràtics com a moneda de canvi per assolir interessos de partit. L’aprofitament del discurs de l’odi i la xenofòbia – aprofitant el creixement de la islamofòbia arreu d’Europa – només té l'efecte de normalitzar i enfortir els autèntics feixistes.

Des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme volem reafirmar el nostre compromís amb la lluita unitària contra el feixisme, el racisme i qualsevol altra forma de discriminació. Encara tenim molta feina, tot i la gran davallada encara són massa vots i massa regidories feixistes. Continuarem treballant per extirpar d’arrel el feixisme i la xenofòbia dels nostres pobles i ciutats, ja que ens mereixem un futur molt millor que aquest. Convidem totes les entitats que encara no formen part d'UCFR a què s’hi adhereixin, i també a totes les persones individuals que s’apleguin per formar un grup local contra el feixisme i el racisme. Perquè juntes som més fortes i ells estan més sols.

No passaran!

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR)